Èxit d’assistència a la xerrada programada a Municipalia sobre la gestió de residus

Durant la Fira Municipalia, ATC-SIG ha dut a terme una conferència titulada “Quin és el model de gestió de residus que s’adapta millor al teu municipi? L’estudi previ i el control de qualitat com a peces clau per l’èxit”. Per aquesta sessió informativa, l’empresa ha comptat amb dos excel·lents ponents per parlar d’un tema que està a la actualitat a tots els ajuntaments: la gestió de residus.

La conferència ha començat amb la ponència d’en David Vila, tècnic especialista en la gestió de residus i col·laborador tècnic d’ATC-SIG, on ha ressaltat la dificultat de la gestió de residus i la capacitat d’autonomia dels ens locals per poder prendre decisions. En aquest àmbit, ha destacat que en aquest servei “les cartes estan marcades”, referint-se així als objectius marcats des de la UE i les diferents adaptacions que n’han fet el govern estatal i la Generalitat de Catalunya. També s’ha referit a les particularitats associades als diferents tipus de territori i als seus condicionants (estacionalitat de la població, estructura territorial, etc.). Ha fet especial esment del poc rendiment que se’n treu de la capacitat normativa dels ajuntaments, mitjançant les ordenances, per tal d’adaptar la realitat del territori a un procés de gestió eficient.

municipalia_web

Un nombrós públic ha assistit a la conferència que s’ha dut a terme a la Fira Municipalia

Seguidament l’Helena Valent, cap tècnic de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, ha presentat davant d’una sala pràcticament plena, la seva experiència a la comarca en aquest àmbit. La seva ponència s’ha basat en la diversitat enorme de necessitats que s’identifiquen en un territori com la comarca de l’Alt Empordà, fet que es tradueix en la convivència de varis models adaptats a les necessitats concretes de cada àmbit.

Finalment, el gerent d’ATC-SIG, en Francesc Alemany, ha conclòs l’acte amb una intervenció on ha resumit els neguits més comuns a nivell municipal que s’identifica des de la consultora: dificultats de contractació, diversitat de models, els diferents marcs legislatius, etc.

Aquí teniu les presentacions de les xerrades en format PDF, la d’en David Vila i la de l’Helena Valent.